Boomerang - René Schols

Boomerang

By René Schols

  • Release Date: 2015-06-20
  • Genre: Leerboeken

Description

Muziek opnemen met de iPad
Wil jij muziek leren opnemen op de iPad met de app Garageband van Apple? Dan is dit boek voor jou.
Presentaties en instructievideo’s
Met behulp van duidelijke dia-presentaties en korte instructievideo’s neem je snel en gemakkelijk een compleet nummer op. Zo leer je werken met Garageband.
Garageband
Garageband is een standaard app van Apple die op de iPad de functionaliteit biedt van een complete 32 sporen opnamestudio inclusief mix- en effectapparatuur. Je kunt virtuele instrumenten bespelen en opnemen. Door op het scherm te tikken kun je op de ingebouwde piano, synthesizer, gitaar en drums spelen. Ook is het mogelijk om automatisch muzikale begeleidingspatronen te genereren. Daarmee kun je snel en gemakkelijk een goed klinkend resultaat bereiken.
Boomerang opnemen met Garageband
Met dit boek maak je een opname van het nummer Boomerang. In hoofdstuk 2 t/m 8 neem je de melodie op en in hoofdstuk 8 t/m 22 de begeleiding. Daarna kun je de opname gebruiken als backing-track om er de melodie en de begeleiding bij mee te spelen op ‘echte’ instrumenten.
Boomerang hoofdstuk 2 t/m 8 - de melodie
Als je klaar bent met hoofdstuk 8 heb je tempo, toonsoort en kwantisering correct ingesteld, het nummer een naam gegeven en opgeslagen en het vormschema correct ingevoerd. Je hebt de melodie van ‘Boomerang’ op de piano ingespeeld.
Boomerang hoofdstuk 8 t/m 22 - de begeleiding
Als je klaar bent met hoofdstuk 22 heb je aan de melodie een begeleiding toegevoegd van 5 tracks: drums, smart-drums, bas, smart-guitar en smart-keyboard. Je hebt de geluidssterkte van de tracks ten opzichte van elkaar in balans gemixt en één maat aftellen ingespeeld zodat je eventueel op jouw eigen instrument ‘live’ kunt meespelen.

read-online